Jerebu datang lagi ke Kuala Lumpur. Maka dengan bersemangatnya kami ke Port Dickson dan menginap di Glory Beach Resort. Dari tingkap 10 penginapan kami, pantai berbalam-balam seolah-olah dikelilingi kabus....Kabuslah sangat....
Malamnya jalan-jalan cari makan. Pilihan tempat makan yang dicadangkan oleh Rusni memang superb.
Nak tahu sedap tak sedap, lihat pelanggan yang ada. Setiap meja penuh dengan pelanggan. Kami bernasib baik tidak perlu menunggu lama.
Menu kami
1. 2 ekor ikan siakap masak stim
2. 15 ekor ketam masak cili (saiz besar dan banyak isi)
3. 3 pinggan sayur kailan ikan masin
4. 3 pinggan asparagus masak entah lupa pulak masak ala thai tu
5. 2 jug jus tembikai
Total RM380/= untuk 15 orang. Berbaloi-baloikan
Pilih..pilih... |
tulisan...alahai.. |
Lokasi di Teluk Kemang...senang je nak cari.. |
Dengan kepalanya sekali aku makan |
Mari mari cuba |
Fresh gitu |
Kailan ikan masin... |
Asparagus....adoiiii sedap bah |
Ketam masak cili....macam ada campur black-pepper |
Nyaman eh
ReplyDeleteNyaman ging
DeleteHingga menjilat jari :)
ReplyDelete